Info

de Creëer een Kick-Ass Leven podcast

Jeanet Wolf neemt je mee op de weg om een Kick-Ass leven te creëren. Jeanet geeft je inspiratie en motivatie en alle dingen die nodig zijn om jouw te helpen bij het creëren van een KICK-ASS leven!
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
de Creëer een Kick-Ass Leven podcast
2017
November
October
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: August, 2016
Aug 30, 2016

Vandaag heb ik het over de gave die iedereen heeft om geniale resultaten te bereiken


Echt iedereen heeft de gave om grootste dingen te bereiken. Vaak wordt gedacht dat "wat hij, zij of zus doet allemaal niet voor mij haalbaar is" maar niets is minder waar. Aan je genen kun je misschien niet alles doen maar dan nog moet je doen wat nodig is om te bereiken wat je wilt bereiken. Als je door hebt hoe het werkt kun je doelen bereiken die je tot vandaag voor onmogelijk had gehouden!


http://www.kickassleven.nl

Aug 28, 2016

In deze aflevering heb ik het over of multitasken verstandig is


Het lijkt zo effectief om meerdere dingen tegelijk te doen. Maar uiteindelijk gebeuren beide taken niet 100% waardoor de resultaten ook niet 100% zijn. Of de uitkomst van beide taken is wel goed maar het duurde gewoon veel langer. Multitasken is absoluut niet aan te raden als je effectief en efficiënt grootse resultaten wilt behalen.


http://www.kickassleven.nl

Aug 26, 2016

Vandaag vertel ik wat hoop doet met mensen


Beeld je eens in dat je van je baas te horen krijgt dat als je zo door gaat je zeker promotie gaat maken bij het volgende functioneringsgesprek. Bij dat gesprek dat het gaat gebeuren krijg je te horen dat door diverse redenen het nu niet lukt maar de volgende ronde ben je zeker de eerste. En dit gaat een paar jaar zo door. De hele tijd hou je hoop en blijf je keihard werken. Totdat het moment daar is dat je weet dat het nooit gaat gebeuren. De hoop is weg waardoor je inzet significant kan dalen. Herkenbaar? Hoop doet inderdaad leven.


http://www.kickassleven.nl

Aug 24, 2016

In deze aflevering leg ik uit wat Ikigai is en wat het voor jou kan betekenen


Wat is jouw reden om uit bed te komen? Gewoon omdat de plicht roept en je weer naar je baan moet waar je een hekel aan hebt maar het niet anders is? Ga je dit dan doen tot je 67ste met de illusie dat je vanaf dat moment écht kunt gaan doen wat je leuk vind? Dit kan ook anders zoals de inwoners van Okinawa al heel erg lang bewijzen. Wat is de reden dat jij 7 jaar langer zou willen leven zodat jij 7 jaar langer kunt doen wat je echt graag wil?


http://www.kickassleven.nl

Aug 22, 2016

In deze aflevering heb ik het over het zijn wie je wilt zijn en hoe dat over kan komen op anderen


De manier hoe je kijkt, loopt, praat, en hoe je je kleedt bepaald allemaal hoe jij je voelt en wat je uitstraalt op andere mensen. Wil jij je zakelijk en succesvol voelen dan is het raadzaam om je ook passend te kleden en te spreken. Als jij vriendelijkheid wilt uitstralen kijk dan niet hele tijd nors maar zorg voor een aanstekelijke glimlach. Neem de rol aan die past bij de situatie en wees vooral wie je wilt zijn!


http://www.kickassleven.nl

Aug 20, 2016

Vandaag heb ik het over geld en waarom gevoel vaak fout is


Geld verdienen is mooi en met geld kun je veel voor jezelf en voor de wereld betekenen. Veel mensen spreken liever niet over geld en hebben het gevoel dat het wel goed gaat. Maar gevoel is niets en als je succesvol wilt worden en je bankrekening wilt zien groeien ga je het met alleen gevoel niet redden. Meet alles wat je doet, schakel bij waar mogelijk en schoon op waar nodig.

 

http://www.kickassleven.nl/

Aug 18, 2016

In deze aflevering vertel ik wat energievampieren zijn en hoe je er mee om kunt gaan

De meeste mensen hebben wel een ervaring dat ze na een gesprek met iemand veel meer energie hebben ingeleverd dan ontvangen. Dit is vervelend en soms ontkom je er gewoon niet aan maar je wilt het liever niet te vaak meemaken. Jij hebt geen invloed op het gedrag van iemand anders maar wel op dat van jezelf. Begin bij jezelf en kijk wat jij kunt doen om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Ook al zal dit soms betekenen om een bronoplossing te zoeken en dus niet meer met die betreffende persoon te spreken.

 

http://www.kickassleven.nl/

Aug 16, 2016

In deze aflevering vertel ik hoe persoonlijke groei relaties met je omgeving onder druk kunnen zetten


Persoonlijke groei zorgt ervoor dat je als persoon ontwikkelt, dat je krachtiger en wijzer wordt. Als je vrienden of familie zichzelf niet verder ontwikkelen ontstaat er een steeds groter gat en kan het voor komen dat gezellige middagen van vroeger ineens niet meer zo gezellig zijn. Sommige vriendschappen zullen sneuvelen, sommige vriendschappen zullen zich ontwikkelen naar een hoger niveau en misschien komen er zelf hele leuke andere vriendschappen voor terug. Laat je omgeving je nooit tegenhouden jezelf verder te ontwikkelen. Iedereen kan de wereld een stukje beter maken en dit begint bij jezelf!

 

http://www.kickassleven.nl/

Aug 14, 2016

In deze aflevering heb ik het over het verschil tussen het leven op social media en het leven in de echte wereld


In deze tijd, waarin het leven zich steeds meer online afspeelt, hebben steeds meer mensen moeite om los te komen van de virtuele wereld op social media. Op Facebook nemen mensen een rol aan van iemand die ze in de echte wereld absoluut niet kunnen zijn. Dit resulteert vaak in ongelukkig zijn, depressieve gevoelens  en het gevoel dat je er alleen nog maar toe doet op social media. Het is een geweldige tijd waarin we leven met ontzettend veel mogelijkheden maar zorg voor een goede balans en laat social media jouw echte leven niet overnemen.

 

http://www.kickassleven.nl/

Aug 12, 2016

Vandaag vertel ik over waarom verantwoordelijkheid nemen alles voor je kan veranderen


Je hebt zeker niet overal invloed op wat er in je leven gebeurd maar je hebt wel invloed op de verantwoordelijkheid die je neemt op alles wat je doet en wat je overkomt. Of het nou wel of niet jouw schuld is, echt resultaat creëren begint bij het nemen van verantwoordelijkheid. Als je dit door hebt en goed weet toe te passen dan kun jij precies het leven creëren dat je graag wilt leiden.

 

http://www.kickassleven.nl/

Aug 10, 2016

In deze aflevering sta ik stil bij wat de kracht is van keuzes maken


Veel mensen zijn vaak bang om te kiezen. Een keuze maken kan uiteindelijk ook een minder goede keuze zijn waardoor géén keuze maken comfortabeler lijkt. Het gevolg van geen keuze willen of durven maken is dat je blijft aanmodderen en niks bereikt of dat de keuze voor je gemaakt wordt door de tijd. En dit is iets dat je niet wilt omdat een keuze die voor je gemaakt wordt bijna altijd de verkeerde keuze blijkt te zijn. Wil je niet meer blijven aanmodderen, wil je meer rust in je hoofd of wil je niet afhankelijk zijn van anderen? Kies! Alleen door zelf de verantwoordelijkheid te nemen en zelf de keuzes te maken zul je vooruitgaan. Géén keuze maken is nog slechter dan de verkeerde keuze maken!

 

http://www.kickassleven.nl/

Aug 8, 2016

In deze aflevering vertel ik waarom alleen geloven in jezelf niet genoeg is


De quote die zegt dat je alles kunt bereiken als je er maar in gelooft is natuurlijk waar. Alleen gaat het daadwerkelijk bereiken van doelen verder dan het alleen geloven dat je het kunt. Uiteindelijk gaat het erom welke acties je onderneemt en welke overtuiging je aanneemt om ook echt je doelen te bereiken. Als je een marathon wilt lopen en je gelooft echt heilig dat je een goede marathon loper bent maar vervolgens alleen maar op de bankt blijft zitten omdat je geen zin hebt om te trainen dan gaat geloof niets voor je doen. Pas als jij gelooft dat je een goede marathon loper bent, je verklaart dat naar jezelf en neemt vervolgens de acties die nodig zijn dan zal geloof worden omgezet in keiharde resultaten!

 

http://www.kickassleven.nl/

Aug 6, 2016

Vandaag heb ik het over het zetten van babystapjes en hoe een start- en stop to do lijst je vooruit kan helpen


Zelf wil ik altijd graag alles in een keer aanpakken en bereiken. De ervaring leert dat het gewoon niet zo werkt. Grote veranderingen in één grote stap willen doorvoeren gaat hem in de meeste gevallen niet worden. En daarom maak ik gebruik van een start to do en een stop to do lijst. Als ik een verandering wil doorvoeren zoals bijvoorbeeld het stoppen met drinken van cola light dan zet ik dat op mijn lijst als stoppen met 2 liter cola light per dag drinken en starten met 2 liter water drinken. Vervolgens maak ik hier babystapjes van door elke dag de cola inname met een halve liter te verlagen. En zo doe ik dat voor alles dat ik wil bereiken. Ik maak gebruik van start en stop lijsten en werk vervolgens in babystapjes naar het eindresultaat en blijf vervolgens doorstappen.

 

http://www.kickassleven.nl/

Aug 4, 2016

In deze aflevering neem ik je mee wat voor impact het heeft gemaakt op ons leven dat John zijn 'zekerheid' opgaf


Halverwege 2015 was John niet gelukkig meer in zijn baan en moest er wat gaan veranderen. Mijn bedrijf groeide wel door maar het stukje zekerheid dat een vaste baan met zich mee bracht was ook wel een soort van lekker. Vanaf dat moment was het heel simpel of er moest iets veranderen in John zijn baan of hij zou stoppen met werken om samen met meer dan 100% focus in mijn bedrijf verder te gaan. Eind 2015 besloten we voor het laatste en de 'zekerheid' die we daarmee opgaven bracht een nieuwe zekerheid met zich mee. Namelijk veel meer tijd om ons bedrijf te laten groeien en veel meer levensgeluk. Uiteraard was het hele proces niet gemakkelijk maar als de feitelijke mogelijkheden er zijn en de wil is er dan rest er niets anders dan de sprong in het diepe te maken. Vanaf dat moment ga je dingen zien die je nooit zag, ga je dingen doen die je nooit deed en ga je resultaten creëren waarvan je niet verwacht had dat je ze kon creëren!

 

http://www.kickassleven.nl/

Aug 2, 2016

In deze aflevering deel ik mijn grootste valkuil wat lange termijn resultaat in de weg staat


Zo'n beetje alles wat ik doe vind ik heel erg leuk en ik ben altijd erg gemotiveerd om aan mijn doelen te werken. Hier schuilt ook gelijk mijn grootste gevaar in namelijk te weinig rust en slaap. Als ik lekker in de flow zit vergeet ik nogal eens pauze te nemen en tijd te maken voor ontspanning. Soms vergeet ik zelfs naar bed te gaan omdat het zo lekker gaat. Op de korte termijn is dit heel fijn want ik krijg enorm veel werk gedaan maar over een langere periode word ik steeds vermoeider en gaat de productiviteit steeds verder achteruit wat resulteert in een paar dagen bijkomen. Inmiddels weet ik dit bijzonder goed van mijzelf en geef ik veel meer aandacht aan het puntje rust en slaap. De les van vandaag is daarom ook: Plan je rustmomenten en je slaapuren in en je zult meer succes behalen over de lange periode.

http://www.kickassleven.nl/

1